Тази карта показва пътят, който 2633 българи са изминали между 2013 и 2019. Анализът се основава на подадените заявления за гласуване в чужбина и показва с голяма доза сигурност къде са се премествали тези хора за този период. Разбира се, има доста условности. Повече може да прочетете в статията в блога ми.

Точките на картата показват градове или групи от градове. Места посочени в заявленията, които са на по-малко от 50 км. едно от друго са групирани наедно. Затова някои точки са леко извън градовете, с които са надписани - взимал съм средни стойности. Когато минете с мишката върху някоя точка, виждате информация за броя изнесли и нанесли се. Фокусират се и линиите към градовете от/към които са се пренесли хората. В червено са пътищата на изнеслите се, в зелено - на пристигналите. Възможно е да има и от двете линии между два града.

При избор на някои градове (Лондон, например) ще видите линии прескачащи два града. Това означава, че тези хора са се преместили поне два пъти за дадения период. Ако натиснете с мишката която и да е точка, фокусът остава върху линиите. Така може да променяте увеличението на карата и да разглеждате по-добре връзките. За да го премахнете, кликнете където и да е върху картата. При ниско увеличение на картата фокусирането на линиите е изключено.

Сайтът работи с Хостинг от Superhosting.bg